Puteți să urmăriți și să folosiți înregistrările și temele acestui webinar aici: resurse didactice pentru utilizarea intensivă a Scratch

Toate locurile disponibile pentru această serie de webinarii Scratch Intensiv au fost ocupate. Câteva informații despre colegii care vor participa la seria de webinarii:

  • s-au înscris și au fost validați pentru participare 110 profesori din 33 de județe diferite;

  • județele cu cei mai mulți profesori înscriși sunt în ordine: Bacău, Prahova, București, Olt, Bihor, Constanța, Dolj.

  • 79 dintre profesorii înscriși vor utiliza Scratch la gimnaziu la clasele 5-6, 22 la clasele 9-10 în liceu, iar 9 dintre înscriși vor să introducă Scratch la învățământul primar;

  • 32 dintre ei sunt absolvenți ai seriei Introducere în Scratch;

  • 32 de profesori au elevi provenind din mediul rural în cea mai mare proporție sau total, 30 dintre ei au cel puțin o treime dintre elevi din mediul rural, iar 48 dintre profesori predau și au elevi din mediul rural mediu și mare.


În octombrie și noiembrie 2018, învață intensiv Scratch! Am pregătit o serie de nouă de 3 webinarii cu și despre Scratch, în care vă veți aprofunda cunoștințele despre Scratch cu și mai multe exemple de proiecte și exerciții pe care să le propuneți elevilor dumneavoastră.

Oana Șipoș, Ambasador Code Week România și profesor de Scratch la Transylvania College, revine alături de noi și vă va propune exerciții și proiecte și mai distractive de realizat cu elevii dumneavoastră.

Webinariile se vor organiza în datele de 23 octombrie, 30 octombrie și 12 noiembrie 2018, începând cu ora 18:00. Fiecare webinar durează maximum 1 oră.

Seria de 3 webinarii Scratch Intensiv continuă seria de webinarii Predau Viitor: Introducere în Scratch organizată la începutul anului, care a introdus învățători și profesori în utilizarea la clasă a unuia dintre cele mai iubite și folosite programe gratuite de învățare a programării, recomandat ca mijloc de învățare în noua programă pentru gimnaziu.
La nivel global, Scratch este utilizat pentru a învăța și exersa programarea de la grădiniță la liceu. Scratch îi ajută pe cei mici să gândească creativ și sistematic și să lucreze colaborativ – competențe esențiale în secolul 21. Vor învăța concepte de programare într-o manieră vizuală, prin crearea de animații și jocuri.

Condiții de participare la Scratch Intensiv:

– Pentru înscrierea la Scratch Intensiv, vă recomandăm energic parcurgerea seriei Introducere în Scratch înainte, căci vom porni cu explorarea Scratch de la exercițiile mai avansate exersate în Introducere în Scratch. Urmăriți sau recapitulați seria Introducere în Scratch, aici: materiale didactice Introducere în Scratch

– Pentru absolvirea seriei de webinarii și primirea unei diplome de participare, participanții trebuie să fie prezenți online la toate cele 3 webinarii, să realizeze toate cele 3 teme pe parcursul cursului la termenele limită menționate, precum și proiectul individual final, care presupune exersarea la clasă, cu elevii, a unui proiect Scratch descoperit în timpul seriei de webinarii.

– Înscrierea la seria de webinarii este gratuită și deschisă oricărui cadru didactic ce predă sau va preda informatică sau TIC în sistemul public de învățământ (învățător, profesor, profesor la cluburi de copii), dar conținutul este construit exclusiv pentru cadrele didactice cu experiență în utilizarea Scratch sau care a parcurs toate materialele disponibile aici, în seria Introducere în Scratch.

– Dacă înscrierea dumneavoastră va fi aprobată, veți primi un email de confirmare în următoarele zile, inclusiv cu detalii tehnice de instalare și verificare a sistemului GoToWebinar, unul dintre cele mai utilizate și simple sisteme de traininguri online. Găsiți și aici cele mai frecvente întrebări despre webinariile noastre: întrebări frecvente

– Au prioritate în participare absolvenții seriei Introducere în Scratch, care au participat la cel puțin 3 din 4 webinarii și și-au realizat toate temele, precum și cei care au realizat activități la clasă.

 

Înscrierile s-au încheiat. 110 profesori din 33 de județe s-au înscris la Scratch Intensiv.

Seriile de webinarii Scratch au fost posibile printr-un grant internațional Google Computer Science for Highschool.


Trainer: Oana Șipoș, Ambasador Code Week România
Oana este o ingineră ce programează în timpul zilei și voluntariază în timpul nopții. De 2 ori pe săptămână predă Scratch în cadrul Transylvania College din Cluj, unde se distrează cu copii de la 7 la 9 ani. Acesta este și motivul pentru care profesorii și învățătorii sunt noii ei eroi! Este pasionată de educație și tehnologie și atât activitățile ei profesionale cât și cele legate de timpul liber se învârt în jurul celor două. De 6 ani, este ambasador Code Week pentru România, o inițiativă a Comisiei Europene care promovează importanța programării și competențelor digitale.